Obustava saobraćaja koja je na snazi od juče u Tršovoj ulici kod gradskog mosta, će ostati do sjutra (petak) 24.02.2017. godine do 14 h.
Očekuje se da će radovi na realizaciji projekta izgradnje trase kolektora kod gradskog mosta biti završeni do petka, pa se posle 14 h očekuje normalizacija saobraćaja. Mole se građani da koriste alternativne putne pravce zbog početka radova na izgradnji ovog kapitalnog projekta.

Radovi na izgradnji glavnog gradskog kolektora počeli su juče, na dionici 1 i 3, u Tršovoj Ulici, a realizacija I faze projekta glavnog gradskog kolektora podrazumijeva prikupljanje otpadnih voda iz centralne i industrijske zone sa pripadajućim naseljima.
Glavnim projektom je usvojen koncept sa tri pumpne stanice, Centar 1, Centar 2 i Industrijska zona. Ukupna dužina kolektora je oko šest kilometara, a radovi se izvode na dionicama za koje je izdata građevinska dozvola. Dionica 1 je dužine oko 600 metara, a dužina dionice 3 je oko 730 metara
Opština Bijelo Polje je budžetom za ovu godinu pod stavkom kapitalne investicije predvidjela realizaciju ovog projekta.  Po raspisanom tenderu izvođač radova je firma "Ludwig Pfeiffer" iz Njemačke, dok je ugovorena vrijednost radova 3,1 milion eura.

 

SEKRETARIJAT ZA STAMBENO-KOMUNALNE POSLOVE I SAOBRAĆAJ