S obzirom na očekivane visoke temperature vazduha mole se građani da ukoliko primijete požar odmah obavijeste Službu zaštite – Vatrogasnu jedinicu Bijelo Polje na broj telefona 123

CRNA GORA

OPŠTINA BIJELO POLJE

Služba zaštite – Bijelo Polje

Br. 01/13-111/12

Datum: 28. 06. 2012. godine

 

Na osnovu Zakona o zaštiti i spašavanju, Naredbe o preduzimanju preventivnih mjera zaštite od požara koji je donio Predsjednik Opštine, upozorenje Sektora za vanredne situacije i civilnu bezbjednost i Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore, u skladu sa očekivanim nepovoljnim vremenskim uslovima u periodu od 29. 06. 2012. do 05. 07. 2012. godine, koje će se nastaviti i tokom jula sa izuzetno visokim temperaturama vazduha koji će imati tropski karakter:

 

UPOZORAVAJU SE GRAĐANI,

 

Da je zabranjeno loženje vatre na otvorenom prostoru, zbog opasnosti od nastanka i širenja požara,

Zabranjuje se bacanje opušaka od cigareta u toku vožnje.

 

S obzirom na očekivane visoke temperature vazduha mole se građani da ukoliko primijete požar odmah obavijeste Službu zaštite – Vatrogasnu jedinicu Bijelo Polje na broj telefona 123, da opštinski organi i službe, kao i privredni subjekti na teritoriji opštine Bijelo Polje preduzmu preventivne mjere za sprečavanje nastanka požara.

 

Radnici Centra bezbjednosti Bijelo Polje i radnici Službe zaštite Bijelo Polje redovno će obilaziti teritoriju naše opštine, a protiv nesavjesnih i neodgovornih pojedinaca i ustanova, pokrenuće se postupak odgovornosti, novčanog kažnjavanja i nadoknade štete.