Sekretarijat za preduzetništvo i ekonomski razvoj obavještava poljoprivredne proizvođače i predstavnike udruženja poljoprivrednika sa područja opštine Bijelo Polje, da je Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2018. godinu, objavilo Javni poziv za dodjelu podrške za unapređenje kvaliteta sirovog mlijeka za 2018. godinu.

Za podršku po ovom Javnom pozivu mogu konkurisati sva poljoprivredna gazdinstva koja se bave proizvodnjom mlijeka i mlijeko predaju registrovanim mljekarama i sirarama, kao i ona koja se bave proizvodnjom mlječnih proizvoda ili su ostvarili podršku Ministarstva za nabavku priplodnih grla preko Javnog poziva za unapređenje stočnog fonda za 2015, 2016, 2017 i 2018. godinu, MIDAS 4 ili nekog od IPARD like javnih poziva, dok u Registru poljoprivrednih gazdinstava moraju biti registrovani u trenutku podnošenja zahtjeva za podršku.

Detaljnije informacije o ovoj vrsti podrške, kriterijumima koje treba da zadovolje zainteresovani proizvođači, kao i Zahtjev za dodjelu podrške nalaze se na internet stranici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja. Sve dodatne informacije se mogu dobiti putem telefona 020/482-150, kancelariji Službe za selekciju stoke, kancelarijama Sektora za poljoprivredu i vodoprivredu Opštine B.Polje.