Sekretarijat za preduzetništvo i ekonomski razvoj obavještava poljoprivredne proizvođače i predstavnike udruženja poljoprivrednika sa područja opštine Bijelo Polje, da je Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2018. godinu, objavilo Javni poziv za dodjelu podrške pokretanju poslovanja mladih poljoprivrednika za 2018. godinu.

Javni poziv objavljuje se drugi put i rezultat je politike Ministarstva koje je prepoznalo značaj mladih ljudi u razvijanju poljoprivredne proizvodnje, povećanju površina obradivog zemljišta, ali i smanjenju trenda depopulacije ruralnih područja. Ovim Javnim pozivom utvrđuju se uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podsticajnih sredstava.  

Detaljnije informacije o ovoj vrsti podrške nalaze se na internet stranici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, kancelarijma Savjetodavne Službe u biljnoj proizvodnji, Službe za selekciju stoke, kao i kancelarijama Sektora za poljoprivredu i vodoprivredu Opštine Bijelo Polje.

Sve dodatne informacije se mogu dobiti putem telefona 020/482-22.