U utorak 31.08.2021. godine, u periodu od 19.30h do 20.30h, u Bijelom Polju počinje posljednji (četvrti) tretman suzbijanja odraslih formi komaraca sa zemlje, po programu posljednji u 2021. godini.

Institut za javno zdravlje Crne Gore u saradnji sa Sekretarijatom za ruralni i održivi razvoj Opštine Bijelo Polje u navedenom periodu će, u cilju sprovođenja opštih mjera prevencije, sprečavanja i suzbijanja zaraznih bolesti, sprovesti postupak preventivne dezinsekcije i suzbijanja odraslih formi komaraca na području užeg dijela grada i naselja u Bijelom Polju.

Opština Bijelo Polje preko Sekretarijata za ruralni i održivi razvoj i ove godine sprovodi preventivne dezinsekcije – tretmane uništavanja komaraca, sa zemlje, kako larvi tako i odraslih formi, kao opšte mjere prevencije u cilju sprečavanja i suzbijanja zaraznih bolesti.

Usled mjera dezinsekcije koje se preduzimaju da bi se smanjio broj ovih insekata koji prenose zarazne bolesti, veoma je važno zaštititi pčele pošto one spadaju u osjetljivu grupu insekata. Ovim putem apelujemo na pčelare iz Bijelog Polja da zaštite svoje pčele, u navedenom periodu od 19.30h do 20.30h,