Predsjednik Opštine Bijelo Polje je Zaključkom br.01-018/22-396 od 21.07.2022. godine utvrdio Nacrt Plana za zaštitu i spašavanje od klizišta i odrona Opštine Bijelo Polje i obavezao Koordinatora Radne grupe za izradu plana da shodno Odluci o načinu i postupku učešća lokalnog stanovništva u vršenju javnih poslova (Službeni list Crne Gore-opštinski propisi, br.34/11), sprovede javnu raspravu.

Javna rasprava je održana u periodu od 21.07.2022 do 05.08.2022. godine, a Nacrt plana je bio objavljen i bio je dostupan svim zainteresovanim građanima, privrednim društvima, preduzetnicima, NVO, javnim službama, mjesnim zajednicama i ostalim zainteresovanim licima na sajtu opštine www.bijelopolje.co.me, kao i u štampanoj formi u prostorijama Službe zaštite i spašavanja Opštine Bijelo Polje, a primjedbe, prijedlozi i sugestije učesnika u javnoj raspravi mogli su se dostaviti Službi zaštite i spašavanja, u pisanoj formi, na adresu Opštine Bijelo Polje ulica Slobode bb, preko Arhive, iii putem email-a Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

U periodu trajanja javne rasprave od 21.07.2022 godine do 05.08.2022. godine na Nacrt Plana koji je stavljen na javnu raspravu nije bilo primjedbi, predloga i sugestija.

Centralna javna rasprava održana je 08.08.2022. godine u Sali Skupštine opštine Bijelo Polje na kojoj su bili prisutni : Komandir Službe zaštite i spašavanja opštine Bijelo Polje - Koordinator radne grupe za izradu plana i Savjetnik za preventivne i pravne poslove u Službi zaštite i spašavanja opštine Bijelo Polje Radović Vladimir - član Radne grupe.

Na Centralnoj javnoj raspravi je bio prisutan novinar Milovan Novović koji je od Koordinatora radne grupe usmenim putem pribavio pojedine podatke vezane za Plan.

Na Centralnoj javnoj raspravi nije bilo primjedbi, predloga i sugestija.

Javna rasprava je zaključena u 12:00 časova dana kada je održana 08.08.2022. godine.

 

Izvještaj o sprovedenoj Javnoj raspravi možete preuzeti ovdje... pdf