Dragi sportisti,

Uvaženi predstavnici medija,

Poštovani sportski radnici,

dobitnici nagrada i priznanja,

Samo vi znate koliko truda, znoja i odricanja uložite da bi uspjeli i ostvarili svoje snove, ali i snove svih nas koji vas pratimo i podržavamo.

Sportisti ne promovišu samo sebe, već grad i državu koju predstavljaju. Podrška koju Opština pruža na lokalnom nivou, kao i Ministarstvo sporta na državnom najbolja su potvrda sistemskog ulaganja u sport.

Složićemo se da uvijek može bolje i više, kako sa rezultatima tako i sa finansijama.

Opština Bijelo Polje je u prošloj godini izdvojila 350 hiljada za sportske klubove iz ovog grada, a kako smo obećali u ovoj smo ta izdvajanja uvećali za 10 posto u odnosu na prošlu godinu.

Obećanje da će sve obaveze koje po osnovu dodjele sredstava na Javnom konkursu, biti redovno isplaćivane takođe ispunjavamo.

U prošloj godini smo opremili teretanu koja je dostupna samo sportistima, a sportska dvorana će kroz novi način upravljanja još bolja i uređenija.

Kako bi sportska infrastruktura pratila razvoj sporta, mi ćemo u lokalnoj upravi u narednom periodu napraviti dodatne napore da je unaprijedimo i poboljšamo. Tu prije svega mislim na rekonstrukciju stadiona, izgradnju sportskog kompleksa Otoka, izgradnju novih poligona za male sportove i trim staze.

Ono što me jako raduje, pored sportskih rezultata koje su svi klubovi ostvarili jeste činjenica da se u prošloj godini 29 klubova uspješno preregistrovalo i ispoštovalo sve procedure u skladu sa Zakonom o sportu, dok će još 4 kluba uskoro dobiti rješenje.

Opština je svesrdo i u proteklim godinama podržavala sport i sportske manifestacije, a podržavaćemo sve ono što predstavlja kvalitet i doprinosi napretku našeg grada, sporta i okupljanju mladih.

Na kraju, želim da podsjetim da nijedan sportski rezultat, medalja ili pehar nisu došli na poklon. U svaki rezultat ugrađeno je puno rada, odricanja i emocija.

Zato želim svim dobitnicima priznanja da čestitam, uz vjeru da će ova godina biti još uspješnija za sve sportiste našeg grada.

HVALA!