Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović, ministar prosvjete Damir  Šehović, direktor Direkcije javnih radova Rešad Nuhodžić i direktorica ove vaspitno- obrazovne ustanove Fatima Mehović  položili su danas kamen temeljac  za  novi objekat  Osnove škole ,,Dušan Korać“  i  Muzičke škole. Vrijednost projekta je 5,4 miliona eura.

Premijer  Marković je kazao da je skoro godnu dana obećao da će Vlada obezbijediti sredstva za gradanju nove škole ,,Dušan Korać“ i Muzičke škole.

-Prije dvije nedjelje smo potpisali  Ugovor  o izgradnji ovog objekta, danas obilježavamo početak radova polaganjem kamena – temeljca. Želim da izrazim zadovoljstvo što će ovaj objekat biti jedan od naljepših i najboljih u Crnoj Gori koji će obezbijediti potpune uslove i najveće standarde za preko 1200 učenika koji će pohađati ovu školu ali i za zaposlene u školi. Škola će imati više od 20 namjenskih učionica, preko 6 specijalizovanih kabineta, zajedničke prostorije za vannastavne aktivnosti , a škola će imati fuskulturnu salu. Vrijednost investicije je preko 5 miliona eura. Danas svedočimo još jednoj činjenici da ono što obećamo to i uradimo. Učenici će za 26 mjeseci imati jedno velelepno školsko zdanje.

Premijer je istakao da je za  dvije godine u Crnoj Gori otvoreno  12 hiljada novih radnih mjesta, a kada je u pitanju obrazovanje za dvije godine smo napravili i obnovili preko 150 školskih objekata.

-Počeli smo trošiti 60 miliona eura kapitalnog budžeta , a najveći dio skoro 80% na Sjeveru. To znači da ulažemo u Crnu Goru na njenoj cijeloj teritoriji i stvaramo uslove za bolji život građana, posebno onih koji žive na Sjeveru, zaključio je Marković.

 

Predsjednik Opšine Bijelo Polje Petar Smolović rekao je da i danas se potvrđuje da uspunjavaju obećanja data građanima.

-Zahvaljujem se Vladi Crne Gore  i Premijeru za još jedan kapitalni projekat koji je izuzetno važan za Bijelo Polje, ne samo sa aspekta školske infrastrukture, nego će u sklopu ovog objekta biti i Muzička škola, čijom izgaradnjom će se povećati i kvalitet Muzičkog obrazovanja, ali sportska sala sa pratećim sadržajima koja će unaprijediti i sportsku infrastrukturu u Bijelom Polju, kaže Smolović.