Danas u Bielom Polju u organizaciji NVO ,,Evropski omladinski centar Crne Gore" održana tribina o evrointegracijskim procesima Crne Gore.

Predsjednik Evropskog omladinskog centra Crne Gore Mladen Španjević kazao je da je do punopravnog članstva u EU Crnu Goru čeka još puno napornog posla i rada, ali benefite od punopravnog člantsva imaće svi crrnogorski građani.

- Crnoj Gori je mjesto u Evropskoj uniji i obaveza nevladinog sektora i svig građana da se uključe u taj proces i daju svj doprinos. Upravo iz tog razloga smo i organizovali ovu javnu tribinu i pokrenuli projekat ,,Korak do evropskog sna" da proces učlanjenja Crne Gore u zajednicu evropskih naroda učinimo transparentnijim i da upoznamo javnost sa benefitima učlanjena u EU, ističe Španjević.

Predavanje o Evropskoj uniji, njenom istorijatu i institucijama  održao je profesor Radivoje Bogavac izvršni direktor NVO ,,Novi poredak"

Bogavac je govorio o mehanizmima, odnosno ugovorima na kojima se zasniva EU, o mehanizmima pristupa novih zemalja Evropskoj uniji i uslovima koje je potrebno prethodno ispuniti.

Današanja tribina je dio projekta ,,Korak do evropskog sna", koii  uz podršku Ministrastva javne uprave realizuje NVO ,,Evropski omladinski centar Crne Gore".