Bjelopoljci će film ,,Toma’’,  najnovije ostvarenje Dragana Bjelogrlića moći da pogledaju od 11. oktobra do 15. oktobra.

Film "Toma" koji je od ponedeljka na repertoaru bjelopoljskog bioskopa, ljubitelji domaće kinematografije mogu da pogledaju u dva termina u 17 i 20 časova, a karte po cijeni od 3 eura mogu se kupiti na biletarnici Centra za kulturu svakog dana od 10 do 14 i od 16 do 17 časova.

Riječ je o biografskom filmu o Tomi Zdravkoviću, čovjeku koga ne pamtimo samo po njegovim pjesmama i načinu na koji ih je pjevao, već i kao velikog boema, po ponašanju i duši.

Film prati dvije linije radnje - 1991. prati odnos Tome i doktora koji započinje njegovo liječenje i pretvaranje tog poznanstva u prijateljstvo. Druga linija prati Tomin život - od djetinjstva u Pečenjevcima, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić koje će presudno uticati na njegovu karijeru ali i na privatni život, dostizanja neslućene visine popularnosti, ali i "dna života". Ovo je priča o duši.

Film prati lične uspone i padove jednog od najvećih pjevača, boema i umjetnika u nekadašnjoj Jugoslaviji, koga je u glavnoj ulozi maestralno dočarao glumac Milan Marić.

Glumci: Milan Marić, Tamara Dragičević, Petar Benčina, Andrija Kuzmanović, Sanja Marković

Režiser: Dragan Bjelogrlić