Predsjednik Opstine Bijelo Polje Aleksandar Žurić sa saradnicima razgovarao je sa koordinatorom turske Agencije za međunarodnu sardnju TIKA doc. dr Birolom Ćetinom o učešću ove organizacije u opremanju nove zgrade Doma zdravlja u Bijelom Polju.

Predstavnici TIKE su saglasni da razmotre mogućnost pomoći u nabavci medicinskog namještaja za novi Dom zdravlja u iznosu od 275.000 eura. Oni su obišli ovaj objekat i razgovarali sa direktorom Doma zdravlja Rasimom Agićem o potrebama ove zdravstvene ustanove, nakon čega će sačiniti izvještaj i donijeti odluku o finansiranju.

Predsjednik Žurić je upoznao goste sa time da će u Bijelom Polju biti otvoren poljoprivredni centar, gdje Opština ima podršku i Ministarstva poljoprivrede, i u tom pogledu ponudio saradnju agenciji TIKA.

- Formiranje ovog Centra bi rezultiralo otvaranjem novih radnih mjesta i unapređenje poljoprivrede u Bijelom Polju, kazao je predsjednik Žurić.

U tom pogledu, predstavnici TIKE su ponudili saradnju njihovih i naših poljoprivrednih eksperata.

- Njihovi poljoprivredni eksperti će biti prisutni ove godine u Crnoj Gori, gdje će biti na raspolaganju našim poljoprivrednicima u smislu edukacije i mogućih projekata u toj oblasti, kazao je menadžer Opštine Fahrudin Begović.