Opština Bijelo Polje

JU Centar za sport i rekreaciju

FK „Jedinstvo“ Bijelo Polje

Broj:107/16

B.Polje,17.08.2016. godine


Nadamo se da ćete Vašim ličnim doprinosom ili doprinosom institucije na čijem se čelu nalazite pomoći ovaj važan projekat za naše „Jedinstvo“ i grad, a dolaskom na donatorski ručak u utorak 23.08.2016. godine to i potvrditi.

Uvaženi Prijatelju Fudbalskog kluba „Jedinstvo“ Bijelo Polje,

Sigurni smo da Vam je poznato da je ovaj Klub duge i slavne tradicije u sezoni 2015/16. godini nadmoćno obezbijedio veći rang takmičenja - Prvu Crnogorsku fudbalsku ligu.

Za ovaj rang takmičenja neophodna su neuporedivo veća finansijska sredstva za takmičenje kao i sredstva za stvaranje povoljnih uslova rada svih kategorija Kluba. U ovom rangu takmičenja po propozicijama pored seniorske ekipe mora se takmičiti omladinska i kadetska ekipa, a tu su i troškovi takmičenja pionira i pjetlića.

Uz sredstva neophodna za servisiranje takmičenja, neophodno je ulagati u infrastrukturu.

Inače, sva sredstva za finansiranje Kluba već duži niz godina obezbjeđuje isključivo Opština Bijelo Polje.

S obzirom na okolnost da se već duži vremenski period nije ulagalo u infrastrukturu Kluba, sačinjen je predmjer i predračun neophodnih radova koje treba realizovati na gradskom stadionu, a to je istovremeno i uslov Fudbalskog saveza Crne Gore da bi „Jedinstvo“ moglo odigravati utakmice na svom stadionu.

Orijentaciona predračunska vrijednost ulaganja (djelimična zamjena busena, automnatsko navodnjavanje, rekonstrukcija klubskih prostorija i neophodna intervencija na igralištu „Vunka“) kao i neophodna sredstva za konsolidaciju finansija Kluba iznosi oko 100 000 eura. Sredstva se planiraju obezbijediti preko Fudbalskog saveza Crne Gore 65 000 eura i putem donacije Klubu oko 35 000 eura.

Naredna faza ulaganja iziskuje mnogo veća sredstva koja će se obezbijediti iz kapitalnog Budžeta Opštine Bijelo Polje, resornog Ministarstva i Fudbalskog saveza Crne Gore, za šta postoje obećanja i već se radi investiciono - tehnička dokumentacija.

Nadamo se da ćete Vašim ličnim doprinosom ili doprinosom institucije na čijem se čelu nalazite pomoći ovaj važan projekat za naše „Jedinstvo“ i grad, a dolaskom na donatorski ručak u utorak 23.08.2016. godine to i potvrditi.

Donatorski ručak se organizuje u restoranu „Centar“ Franca sa početkom u 12 časova.

Sportski pozdrav,


Predsjednik Skupštine Kluba

Aleksandar Žurić,

 

Predsjednik Uprave Kluba

s.r. Džemal Ljušković,s.r.