Javni poziv za prijavljivanje

na

besplatan kurs italijanskog jezika u Bijelom Polju

 

Nakon uspješno sprovedenog kursa Italijanskog jezika A1 krajem prošle godine i velikog interesovanja, Zajednica Italijana u Crnoj Gori i ovog puta je omogućila Bjelopoljcima da besplatno izučavaju italijanski jezik.

Učenje melodičnog jezika i  upoznavanje sa običajima i kulturnim nasleđem Italije, zemlje koja je jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija današnjice je ono što očekuje polaznike.

Svi zainteresovani za pohađanje kursa, prijave mogu poslati do nedelje 17. marta putem e-mail adresa Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.. Broj mjesta je ograničen.

Izabrani polaznici u toku semestra pohađaće  50 školskih časova dva puta nedjeljno po dva blok-časa koji će se održavati u JU Srednja stručna škola.

Kurs za 30 polaznika držaće licencirani predavač od strane italijanskog Ministarstva prosvjete. Odabrani polaznici dužni su posjetiti 80 odsto nastave.

Nakon uspješno završenog kursa, polaznici stiču osnovni nivo znanja jezika, A1.

Program besplatnog italijanskog jezika otpočeo je 2007. godine, a nakon završenih predavanja, vrši se interna provjera znanja, a polaznici koji su ispunili uslove dobijaju diplome. Kurs finansira Vlada Republike Italije.

Zajednica Italijana u Crnoj Gori okuplja ljude koji su porijeklom, po očevoj ili majčinoj liniji, Italijani, a funkcioniše u okviru šest podružnica: Herceg Novi, Tivat, Kotor, Budva, Bar i Podgorica.