OBAVJEŠTENJE O RASPISIVANJU

Javnog poziva za dodjelu podrške razvoju lanca vrijednosti kroz Projekat razvoja klastera i transformacije ruralnih područja za 2019. godinu

 

Sekretarijat za preduzetništvo i ekonomski razvoj obavještava poljoprivredne proizvođače i predstavnike udruženja poljoprivrednika sa područja opštine Bijelo Polje, da je Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, 26.02.2019. godine, u skladu sa Agrobudžetom za 2019. godinu , objavilo  Javni poziv za dodjelu podrške razvoju lanca vrijednosti kroz Projekat razvoja klastera i transformacije ruralnih područja za 2019. godinu.

Kako je definisano i prepoznato samim Projektom, podržavaće se samo investicije koje su vezane za proizvodnju: Malina i drugog bobičastog voće, sjemenskog krompira, mesa (ovčarstvo, kozarstvo i govedarstvo), mlijeka i drugi mliječnih proizvodi (ovčarstvo, kozarstvo i govedarstvo).

Detaljnije informacije o ovoj vrsti podrške, kriterijumima koje treba da zadovolje zainteresovani, kao i potrebna dokumentacija nalaze se na internet stranici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja. Sve dodatne informacije se mogu dobiti putem telefona 067/472-222 i 067/700-531, u kancelarijama savjetodavnih Službi Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i opštinskih Službi za poljoprivredu.