JU ,,Centar za sport i rekreaciju'', Bijelo Polje je ove godine raspisao Javni konkurs za idejno rješenje loga na zvaničnoj stranici opštine Bijelo Polje: https://www.bijelopolje.co.me/index.php/gradani/obavjestenja/oglasna-tabla/5093-javni-konkurs-za-idejno-rjesenje-loga-ju-centar-za-sport-i-rekreaciju-bijelo-polje

Konkurs je bio otvoren od 11.02.2020. godine do 02.03.2020. godine.  Na konkursu su imali pravo učestvovati svi građani Bijelog Polja, dok je komisija JU ,,Centra za sport i rekreaciju’’  imala nezahvalan posao odabrati i pobjedniku dodijeliti novčanu nagradu u vrijednosti 300 Eura.

Tročlanu komisiju su sačinjavali :

Marko Maslovarić – director JU Centar za sport I rekreaciju
Boško Basekić –  službenik JU Centar za sport I rekreaciju
Luka Joksomović - akademski slikar

Na konkursu je pristiglo 27 rješenja , a sistemom  glasanja od 1 do 10 bodova, komisija je zasijedajući u dva navrata odlučila o najuspješnijem rješenju. JU Centar za sport i rekreaciju zadržava pravo da menja i prilagođava izgled logoa, kako je u konkursu naglašeno.

Najbolje plasirani radovi po broju poena :

I –  Shum stidio ( Stefan Vukićević, Salinda Suljević, Marko Pavlović) sa osvojenih 29 poena
II – Emira Toković Salemović sa osvojenih 28 poena
III –Žarko Cvijović sa osvojenih 24 poena

,,Shum’’ studio se izdvojio idejnim rješenjem kao i odabirom samog kolorita, koji prvenstveno podsjeća na zlatnu medalju odnosno pobjedu ali i na kolorit heraldičkog identiteta Crne Gore. S tim u vezi ova svojevrsna medalja u funkciji logoa ima u samoj ideji pozitivnost i kao takva služi kao podstrek budućim sportistima koji će biti ovjenčani uspjesima i medaljama  kako na domaćoj tako i na inostranoj sceni .Unutar koncentričnog dijela medalje piktogramski su smješteni i predstavljeni razni sportovi koje svkako JU Centar  za sport i rekreaciju baštini. Dok na drugom dijelu medalje možemo razaznati atletsku stazu crvenog obojenja koju sijeku bijele linije te na taj način još jednom posvjedočitio samoj kompleksnosti logoa. Nadamo se da će ovaj logo biti istinski prepoznat u svijetu sporta. Dobitniku će shodno uslovu konkursa biti sugerirano da u tekstualnom logotipu dopuni postojeće idejno rješenje sa imenom grada – Bijelo Polje.

 

JU Centar za sport i rekreaciju

direktor Marko Maslovarić


Odluka komisije o izboru rješenja za logo JU Centar za sport i rekreaciju...pdf

Logo JU Centar za sport i rekreaciju-boja...pdf

Logo JU Centar za sport i rekreaciju-pozitiv...pdf