Privrednici, kooperative i zainteresovane strane sa područja opštine Bijelo Polje biće u prilici da se u četvrtak, 19. septembra detaljnije upoznaju sa mogućnostima podrške koju mogu ostvariti kroz objavljeni drugi javni poziv za dodjelu sredstava finansijske podrške za Mjeru 3 „Investicije u fizički kapital vezano za preradu i marketing poljoprivrednih i ribljih proizvoda“ kroz IPARD program. 

Kroz ovaj poziv, koji je objavljen 4. septembra, crnogorskim prerađivačima na raspolaganju je novih 15,6 miliona eura bespovratne podrške za investicije kojima će unaprijediti proizvodnju u skladu sa EU standardima. Prerađivači imaju mogućnost da dobiju bespovratnu podršku investicijama, konkurisanjem sa projektima čiji prihvatljivi troškovi iznose od 40.000€ do 1.500.000€, uz bespovratnu podršku do 50% prihvatljivih troškova.

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja prerađivače i zainteresovane strane upoznaće sa IPARD javnim pozivom za preradu, kriterijumima koje moraju da ispune, investicijama koje su im dostupne, kao i procedurama prijavljivanja, prikupljanja dokumentacije i načinom podnošenja zahtjeva.

Pozivamo sve zainteresovane strane, privrednike i predstavnike kooperativa da prisustvuju prezentaciji koja se održava u četvrtak 19.septembra u 10 časova u sali Skupštine Opštine Bijelo Polje.

Pozivamo i predstavnike medija da isprate ovaj događaj.