Opština Bijelo Polje, povodom 21. maja Dana nezavisnosti, organizuje trodnevni program, u okviru kojeg će premijerno biti izvedena nova predstava "Danilo" bjelopoljskog pozorišta, koncert eminentnih izvođača na gradskom trgu, a biće organizovana i ulična trka "Istriči i pokreni se".

To je saopšteno na pres konferenciju povodom predstavljanja programa proslave Dana nezavisnosti u Bijelom Polju.

,,Prethodnih godina, zbog pandemije korona virusa, nijesmo bili u mogućnosti da organizujemo velike skupove i festivale, na način na koji su svi u našem gradu navikli. Ovo je svojevrsna prilika da najavimo povratak svih festivala i događaja po kojima je Bijelo Polje bilo prepoznato“, kazao je potpredsjednik Opštine Ernad Suljević i pozvao sve sugrađane da isprate ove važne događaje i zajedno proslave državni praznik.Vladan Čampar iz TO Bijelo Polje kaže da se prilikom organizacije ovakvih koncerata pruža šansa mladim sugrađanima, kako bi osjetili da ih ovaj grad prepoznaje i poštuje njihov rad, trud i energiju koju ulažu.

"Na koncertu će nastupiti YU grupa, Gradski hor, Dilan Puzović, tamburaški sastav ,,Muzički signali“, ,,Akustična terapija“ i predstavnici Bijelog Polja na muzičkom takmičenju ,,Crna Gora u ritmu Evrope“, naveo je Čampar i istakao da Bijelo Polje koncert pravi 19. maja zbog jer se koncerti u Bijelom Polju, Podgorici i Baru organizuju u okvoru dogovora ova 3 grada.

Na koncertu će nastupiti i predstavnici Bijelog Polje na najvećem takmičenju ,,Crna Gora u ritmu Evrope“.

Tom prilikom sekretar Sekretarijata za lokalnu samoupravu, Haris Malagić, kazao je da je to manifestacija koju je podržala Opština Bijelo Polje, te da će biti održana 11. juna u Podgorici.

,,Bijelo Polje ove godine predstavljaju Radomir Kruščić, Ena Šabanović, Viktorija Kuč, Hana Mulić, Džana Lamežević i Ema Ljuca. Ovim putem pozivam sve sugrađane da ih podrže glasanjem koje će biti otvoreno početkom juna“, naveo je Malagić.

U okviru obilježavanja Dana nezavisnosti, 21.maja će biti održana ulična trka ,,Istrči i pokreni se“, koju organizuje Centar za sport i rekreaciju i Opština Bijelo Polje u saradnji Atletskim klubom Jedinstvo i Atletskim savezom Crne Gore.

,,Na programu je trka zadovoljstva i po prvi put imamo trku osnovaca – najbolji đak, kao i rekreativnu trka. Biće organizovan i memorijal ,,Ljubiša Božović“ za juniore, dva kruga po 200m. Glavna trka predviđena je za seniore i seniorke, za koju je obezbijeđen nagradni fond, tako da se nadamo da će okupiti veliki broj ljubitelja sporta. Učešće, koje je besplatno, do sada je potvrdilo 90 sportista i rekreativaca“, dodao je Maslovarić.