U organizaciji JU Centar za sport i rekreaciju, Ministarstva sporta i mladih i Crnogorskog olimpijskog komiteta, sjutra i prekosjutra u Bijelom Polju biće održan "Bjelopoljski sportski kongres".

Direktor Centra za sport i rekreaciju Marko Maslovarić ističe da će učešće na kongresu uzeti stručnjaci iz oblasti sporta i obrađivati teme i podijeliti stručna i praktična znanja sa svim učesnicima kongresa.

"Prvi dan kongres će se baviti sportskim menadžmentom tokom kojeg će panelisti biti eminentni sagovornici i sportski radnici. Drugi dan će se baviti kondicionom pripremom sportista" - kazao je Marko Maslovarić direktor Centra za sport i rekreaciju.

Bjelopoljski sportski kongres počinje u petak 16.decembra u 11 časova u Centru za kulturu, a Maslovarić navodi da će učescnici kongresa stečena znanja i iskustva stručnjaka čiji su rezultati rada prepoznati u čitavoj Evropi, imati priliku da spoznatu na dvodnevnim aktivnostima i to:

PETAK 16. DECEMBAR
▪️ Panel diskusija na temu "Strateški okvir razvoja sporta u Crnoj Gori", učesnici: Igor Vušurović, Zoran Jojić, Petar Kapisoda, Rajko Čupić;
▪️ Panel diskusija na temu "Iskustva, mogućnosti, prilike i projekcije planskih politika u sportu", učesnici: prof Dragan Atanasov, Filip Patković, Slobodan Branković, Miloš Lalević, Marko Maslovarić;

SUBOTA 17. DECEMBAR
▪️"Savremeni dijagnostički metodi u sportu" prof Srđan Marković;
▪️ "Metodički postupak u određivanju odnosa sila - brzina" prof Marko Joksimović;
▪️ "Značaj različitih vidova testova u planiranju, organizaciji i kontroli sportskog treninga" prof Miljan Šile Grbović.