Više od 40 izlagača iz Bijelog Polja i okruženja, potvrdilo je učešće na petom Bjelopoljskom bazaru koji će se 27. i 28. septembra održati na gradskom trgu. 

Direktorica Turističke organizacije Bijelo Polje Violeta Obradović kazala je da ova manifestacija jedna u nizu, kojom se želi turistička ponuda naše opštine podići na viši nivo. 

"Sama činjenica da će ove godine učestvovati oko 40 izlagača govori nam da smo zaista prepoznati u regionu kao kvalitetna manifestacija. Raznovrstan sadržaj će biti ponuđen svim posjetiocima bazara, gdje ćemo imati proizvođače domaćih organskih proizvoda, biće tu i ugostiteljska ponuda, a posjetioci će moći da razgledaju i kupe razne ručno rađene predmete i unikatne suvenire. Pored njih na bazaru će učešće uzeti i predstavnici ugostitelja i hotelijeri iz našeg grada. Moram da istaknem da smo zaista puno uradili kada je organizacija u pitanju i vjerujem da će svako ko posjeti bazar pronaći nešto za sebe.", zaključila je Obradović.

Alma Bošnjak iz Turističke organizacije je kazala da je Bazar osmišljen kao prodajna izložba, koja treba da predstavi kulturu, gastronomiju i tradiciju Bijelog Polja. Ona je pozvala sve sugrađane da posjete štandove, jer su za posjetioce bazara obezbijeđen i bogat kulturno-zabavni program.

Bjelopoljski bazar organizuje Turistička organizacija Bijelog Polja, zajedno sa Sekretarijatom za ekonomski razvoj i preduzetništvo i Kancelarijom za mlade. Regionalnu manifestaciju Bjelopoljski Bazar 2019. podržava i stalna Radna grupa za regionalni ruralni razvoj u jugoistočnoj Evropi u partnerstvu sa Njemačkom organizacijom za Međunarodnu saradnju.