Likovni salon “Bjelopoljsko slikarsko proljeće” 27. po redu, održaće se 22. marta u organizaciji Muzeja, najavio je akademski slikar i kustos u toj ustanovi, Luka Joksimović.

Manifestacija, koja skoro tri decenije okuplja slikare iz našeg grada, ove godine biće organizovana u skladu sa epidemiološkim mjerama, a moći će da se prati i online.

“Zbog složene epidemiološke situacije prošle godine smo odložili ovu tradicionalnu manifestaciju, ali sada smo odlučili da, uprkos tome što pandemija i dalje traje, organizujemo ‘Bjelopoljsko slikarsko proljeće’ u skladu sa važećim mjerama. S obzirom da će broj mjesta biti organičen, svi zainteresovani će biti u prilici da manifestaciju prate online”, kazao je Joksimović, napominjući da će zbog rekonstrukcije zgrade Muzeja, likovni salon najvjerovatnije biti održan u Centru za kulturu.

Joksimović je istakao i da je u toku konkurs, a zainteresovani radove mogu dostaviti najkasnije do 15. marta.

“Pravo učešća imaju akademski slikari, profesori i njihovi đaci, autodidakti sa područja opštine Bijelo Polje, ili su porijeklom iz Bijelog Polja,  a radovi se mogu  dostavljati svakog radnog dana u pomoćnim prostorijama iza zgrade Muzeja”, podsjetio je Joksimović i dodao da se detaljnije informacije mogu dobiti putem telefona: 068816929.

 

Izvor: Radio Bijelo Polje