I Z V J E Š T A J

 o

 sprovedenoj javnoj raspravi o Nacrtu Programa uređenja prostora opštine Bijelo Polje za 2020.godinu

 

Nacrt Programa uređenja prostora opštine Bijelo Polje, nakon što je utvrđen zaključkom Predsjednika Opštine, br.01-939 od 15.11.2019.godine, kao i program javne rasprave objavljeni su na zvaničnom sajtu Opštine Bijelo Polje www.bijelopolje.co.me. Upućen je javni poziv svim zainteresovanim subjektima da mogu uzeti učešće na javnoj raspravi i da mogu svoje primjedbe, prijedloge i sugestije podnijeti u pisanoj formi na adresu opština Bijelo Polje- Sekretarijat za uređenje prostora Ulica slobode bb ili na e-mail:Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. zaključno sa 30.11.2019.godine. Takođe je ostavljena mogućnost javnog uvida u Nacrt programa u prostorijama Sekretarijata za uređenje prostora u zgradi Opštine.

Javna rasprava o Nacrtu Programa za uređenje prostora trajala je 15 (petnaest) dana i to od 15.11.2019.do 30.11.2019.godine.

Centralna javna rasprava održana je 25.11.2019.godine, sa početkom u 13h, u skupštinskoj sali Opštine Bijelo Polje. Na javnoj raspravi prisutno je bilo 35 građana.

Raspravi su prisustvovali i direktor Direkcije za izgradnju i investicije Milanko Minić, sekretarka Sekretarijata za finansije Alida Nuhodžić, Menadžer Opštine Fahrudin Begović, predstavnici nevladinog sektora, predstavnici MZ i zainteresovani građani  Bijelog Polja.

Sekretarka Sekretarijata za uređenje prostora Aleksandra Bošković je prezentovala nacrt Programa uređenja prostora, nakon čega se pristupilo diskusiji.

Zapisnik, koji je vođen u toku centralne javne rasprave, br.939/1 od 02.12.2019.godine, čini sastavni dio izvještaja o javnoj raspravi. U zapisniku su navedeni učesnici u diskusiji, njihove usmene primjedbe, sugestije i odgovori predstavnika Opštine Bijelo Polje.      

U toku trajanja javne rasprave pristigla su dva zahtjeva.

Mjesna zajednica Loznice-Obrov podnijela je prijedlog da se Programom uređenja prostora planira ograđivanje gradskog muslimanskog groblja na Loznicama, a predstavnici stanara tri stambene zgrade u ulici Ivana Crnojevića u naselju Nikoljac podnijeli su zahtjev za asfaltiranje pristupnih saobraćajnica pomenutim zgradama.

Prvi zahtjev je usvojen, a za drugi direktor Direkcije za izgradnju i investicije je odgovorio da je realizacija u toku. 

 

 S E K R E T A R

Aleksandra Bošković

 

Zapisnik sa centralne javne rasprave o nacrtu Programa uređenja prostora Opštine Bijelo Polje za 2020.godinu možete pogledati ovdje...pdf

Izvještaj o sprovedenoj javnojj raspravi o Nacrtu Programa uređenja prostora Opštine Bijelo polje za 2020.godinu možete pogledati ovdje...pdf